به گزارش خبرنگار مهر، حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوازدهمین اجلاس سالانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور به بررسی سیر قدرت سیاسی، مشروعیت و نوع چرخش قدرت در نخبگان پرداخت و اظهار داشت: باید منابع و مبانی و مؤلفه های قدرت را شناخت تا بتوان نوع مشروعیت آن را تشخیص داد.
وزیر اسبق آموزش و پرورش نوع نگاه به قدرت را سیال ذکر کرد و گفت: این یک تعامل قدرت و رابطه دو طرفه است که بین فرمانده و فرمانبر ایجاد می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مشروعیت را به معنای حق حاکم بر امر و نهی دانست و گفت: مشروعیت الهی قدرت، مشروعیت مردمی و استیلا، تسلط و برتری طبقه خاص بر دیگران از انواع مشروعیت محسوب می شود که می توان به خودبرتربینی نازیسم و صهیونیسم به عنوان مصداق گروه آخر معرفی کرد که دیگران را افراد پست می دانند.
مظفر در ادامه به حاکمیت قرون وسطا که از پست ترین برخوردهای بشری برخوردار بودند، اشاره کرد و گفت: در آن زمان جوامع را به نام دین، آموزه های تحریف شده مسیحیت را استثمار می کردند؛ پس از آن با شروع نهضت پروتستانیسم، انسان به جای خدا قرار گرفت و در نهایت مکاتب سکولاریسم، اومانیسم و لیبرالیسم در قرن جدید حاکم شد.
رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما با بیان اینکه این مکاتب به دنبال عدالت بودند، ولی آزادی را قربانی کردند، بیان داشت: مکتب کمونیسم نیز با شعار آزادی آمد، اما عدالت و آزادی را نابود کرد.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از دو رکن و مؤلفه اساسی یعنی جمهوریت بر مبنای دمکراسی و مردم گرایی و اسلامیت بر مبنای تئوکراسی و خداگرایی برخوردار است، اظهار داشت: این دو مقوله با هم قابل جمع و تلفیق هستند.
مظفر مشروعیت نظام اسلامی را به معنای اذن حاکمیت از طرف خدا دانست و بیان کرد: این اذن همان ولایت تشریعی و تفویض به پیامبر (ص) و بعد امام معصوم (ع) و در زمان غیبت امام زمان (عج) است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: جایگاه ولایت در نگاه امام (ره) جایگاه مهمی است و هر کس در این جایگاه قرار گیرد تمام اختیارات بر او واجب می شود.
مظفر در ادامه به بحث تلفیق دیانت و سیاست پرداخت و گفت: سه تفکر سکولاریسم، ارتباط دین و سیاست و دیدگاه امام (ره) در این زمینه وجود دارد که امام دیانت را عین سیاست و سیاست را عین دیانت می دانند.
رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما با اشاره به سه مولفه قانون، دروغ و زور به عنوان ابزار پیش برنده سیاست و قدرت گفت: استفاده از ابزار ماکیاولیستی در سیاست علوی حرام و گناه است.
وی تصریح کرد: تهمت، دروغ، شبهه، هوچی گری، وعده های پوچ و غیره که همگی از ابزار ماکیاولیستی هستند، در نظام جمهوری اسلامی که مبتنی بر اصل ولایت فقیه می باشد، مردود است.
مظفر در ادامه به بحث نقد در دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه بستری علمی است، نه پوپولیستی لذا نباید نقد به هوچی گری تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: نقد واقع بینانه نباید بر اساس حدسیات و ذهنیات باشد، بنابراین باید در آن از قضاوت صفر و صد جلوگیری کرد.
رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما گفت: در سیاست علوی باید اخلاق رعایت شود و در آن نقد صورت گیرد؛ چرا که نبود نقد تملق را به دنبال دارد.
نظر شما